(+31)(0)33-2536804 info@priemabv.nl

Dieptrekken

Priema is specialist in het dieptrekken van metaalproducten. We dieptrekken voor grote, internationale bedrijven die hoge eisen stellen aan performance. Dit doen we bijvoorbeeld voor bedrijven in de automotive-industrie en voor witgoed- en cv-ketelproducenten. Onze productie is gericht op repeterende, meerjarige opdrachten in hoge volumes: vanaf circa 10.000 stuks tot 1,5 miljoen stuks op jaarbasis. Het doel: de vereiste productkwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid, tegen de laagst mogelijke stukprijs.

Dieptrekken: van vlakke plaat tot gevormd product

Dieptrekken is het op naadloze wijze vervormen van vlakke metalen platen tot de gewenste vorm. De bewerkingen vinden plaats op hydraulische persen met een capaciteit tot 600 ton. Onder elke pers staat een gereedschap (matrijs, stempel). Dit gereedschap wordt uniek ontwikkeld voor het specifieke product. Met zeer grote kracht wordt het metaal in de gewenste vorm geperst. We dieptrekken metalen zoals aluminium, RVS, staal en koper.

Ontdek ons machinepark

Dieptrekken: van vlakke plaat tot gevormd product

Voor automotive, witgoed en andere branches

Als een van de weinige dieptrek-specialisten in Europa werken we voor de automotive-industrie. In deze markt onderscheiden we ons vooral door een sublieme kwaliteit, en een strakke levertijd én door de best mogelijke stuksprijs. Daarbij komt het aan op efficiënt organiseren, slim produceren, kritisch meedenken en veel kennis van materialen en materiaaleigenschappen. De opgedane kennis en ervaring zetten we ook in voor opdrachtgevers uit andere sectoren, zoals producenten van witgoed, cv-ketels, bedden, elektrische apparatuur, bebordingen, metalen tegels en meer.

Zorgvuldig proces van voorstel tot productie

Priema heeft veel waardevolle kennis en ervaring op het gebied van materiaalkeuze en materiaaleigenschappen (zoals vervormbaarheid), productie, organisatie en logistiek. Deze kennis brengen we graag in bij onze opdrachtgevers. Dat doen we het liefst in een zo pril mogelijk stadium van productontwikkeling. Hoe eerder u ons inschakelt, hoe meer u profiteert van onze toegevoegde waarde. Samen doorlopen we een zorgvuldig traject: van aanbesteding en het vervaardigen van de gereedschappen tot en met de productie en just-in-time levering.

Lees meer over onze aanpak op het gebied van dieptrekken

Ook samenstellen, lassen, stansen en natlakken

We combineren graag onze dieptrek-technieken met opvolgende bewerkingen. Daarbij kunt u denken aan het toevoegen van onderdelen door monteren of lassen. Ook kunnen we uw product op regiebasis laten voorzien van een finish. Natlakken voeren we in eigen huis uit met eigen medewerkers. Indien gewenst ontzorgen we u volledig, door een montage-gereed product direct aan te leveren aan uw productielijn.

Meer weten over dieptrekken en wilt u een offerte?

14 + 14 =