(+31)(0)33-2536804 info@priemabv.nl

Ons machinepark

Voor onze continu hoogwaardige productie beschikken we over een modern en veelzijdig machinepark. Ons machinepark bestaat uit onder meer hydraulische-, mechanische- en excenterpersen, lasrobots, een natlakstraat en conventionele bewerkingsmachines, waaronder een laser, ponsmachine, projectielasmachines en afkantpersen.
Op alle locaties heeft Priema vergunningen voor een 24-uurs productie waardoor we optimaal en flexibel kunnen reageren op de veranderende vraag van onze klanten.
Hydraulische persen
Onze hydraulische persen (of dieptrekpersen), in totaal 24 variërend in capaciteit van 25 ton tot 600 ton, staan verdeeld over onze drie productielocaties. Deze locaties zijn gevestigd in Hardenberg, Hoevelaken en Breclav (Tsjechie).
Met tafelafmetingen tot 2500 mm kunnen voor klanten grotere gereedschappen met meerdere volgbewerkingen op de hydraulische machines geplaatst worden. Onder hoge hydraulische druk worden materialen, van 3 mm tot 10 mm, in de gewenste vorm geperst. Indien meerdere aaneensluitende bewerkingen noodzakelijk zijn over meerdere hydraulische persen heeft Priema de mogelijkheid de handelingen gerobotiseerd uit te voeren. In 2016 werden hiervoor 3 hydraulische persen voorzien van handlingrobots. De handling robots zijn kostenbesparend bij seriematig werk in hoge volumes. Bekijk het filmpje van onze handling robots.
Excenterpersen
In totaal staan op onze drie productie locaties een 30 tal excenterpersen met capaciteiten tot 800 ton.
Deze mechanische persen worden veelal gebruikt voor het contoursnijden van een product. Contoursnijden kan manueel door hand inleg van platines of het doorschuiven van stroken. Daarnaast kan dit proces, bij grotere productievolumes, ook geautomatiseerd verlopen. We spreken dan van volgsnijden of volgsnijbuigen op excenterautomaten, waarbij een coil op een haspel wordt afgerold en via een richtmachine en aanvoerunit de pers in loopt. Het gereedschap in de machine kan dan per slag in volgorde meerdere bewerking uitvoeren en er kunnen productsnelheden bereikt worden tot 5000/uur.
Lasrobots
Priema kan ook complete lassamenstelling toeleveren. Met ons uitgebreide bestand aan lasrobots worden meerdere delen aan elkaar gelast. De delen worden opgespannen in mallen en gemonteerd op manipulatoren om aan de lasrobot aan te bieden. We kunnen op onze robots MIG/MAG-, TIG- en Plasma lassen. Door met mallen en lasrobots te werken wordt een hoge laskwaliteit en repeteerbaarheid bereikt. Op onze manipulatoren kunnen we producten lassen tot lengtes van 4000 mm en gewichten tot 500 Kg.
Puntlassen en projectie lassen.
Indien onderdelen dienen te worden samengesteld zonder dat er sprake mag zijn van lasnaden, dan is puntlassen of projectie lassen hiervoor een geëigende techniek. We kunnen punt- en/of projectielassen tot 175 kVA.
Overige Plaatbewerkingstechnieken
Wanneer jaar volumes van producten te laag zijn om een dedicated investering te kunnen verantwoorden in gereedschappen beschikt Priema over een machinepark met conventionele plaatbewerkingstechnieken. Hiertoe behoren onder andere afkantpersen en een pons- en laserautomaat.
Het combineren van deze conventionele plaatbewerkingstechnieken met de eerdergenoemde vervormtechnieken biedt in veel gevallen een logistiek voordeel en kostenvoordeel. Zo kunnen bij kleine series platines contour gelaserd worden op onze lasersnijmachine om aansluitend de vervormbewerking op persen en/of kantbanken te krijgen.
3D-meetmachine
U moet natuurlijk volledig kunnen vertrouwen op de maatvoering van uw product. Priema is IATF16949 gecertificeerd. Dit betekent dat we op onze 3D-meetmachine nulseries volledig nameten om te waarborgen dat de gewenste product maten en toleranties gewaarborgd zijn bij aanvang. Tevens worden deze metingen regelmatig herhaald bij serieproductie.
De documentatie hiervan, waaronder het meetrapport, wordt voorgelegd aan u als klant.
Natlakstraat
Naast dat we op regiebasis oppervlaktebehandelingen kunnen laten uitvoeren kunnen we in house natlakken. Dit doen we in onze eigen natlakstraat in Hardenberg. We kunnen hittebestendig lakken voor toepassing in onder andere sfeerkachels en openhaarden. We spuiten zowel handmatig als met robots. We kunnen producten natlakken met afmetingen van 1500 mm x 1000 mm.

Wilt u meer informatie opvragen?
Neem direct contact met ons op:

9 + 11 =