(+31)(0)33-2536804 info@priemabv.nl

Nieuws en beurzen

 

Het hart van onze industrie

Dinsdag 28 september bracht FME-voorzitter Theo Henrar een bezoek aan FME-lidbedrijf Priema B.V. Priema werd opgericht in 1959 door de heer A. Priem. Sinds 2015 is Rindert Wolters DGA bij Priema. Theo sprak met hem over zijn mooie mki-bedrijf, waarna ze een rondleiding maakten door de productiehal.

Onmisbare schakel in de industrie

Priema B.V. is een toeleverancier die gespecialiseerd is in het dieptrekken, stansen en samenstellen van complexe metalen producten. Daarnaast kunnen samengestelde lasconstructies worden geleverd en kunnen diverse oppervlaktebehandelingen worden verzorgd. Hiervoor beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark van onder andere hydraulische en mechanische persen, lasrobots en een eigen natlakstraat. Bij het familiebedrijf werken zo’n 170 vakmensen. Rindert: ”Ons bedrijf kent een innovatieve, nuchtere en informele cultuur.”

“De klant, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan bij ons altijd voorop, aldus Rindert. “We denken altijd in creatieve oplossingen en we hebben een flexibele opstelling. Dit vormt de basis voor de duurzame relaties die wij onderhouden met toonaangevende bedrijven in de auto-industrie, verwarmingsindustrie, de witgoedsector en een keur aan andere producenten.”

Kloppend hart

Theo Henrar was onder de indruk van het moderne bedrijf: “Dit is een klasse voorbeeld van een hoogtechnologisch mki-bedrijf in Nederland. Dit soort bedrijven vormt een onmisbare schakel in de waardeketen naar de eindgebruiker. Zij vormen het hart van onze industrie, en dat voelde ik bijna letterlijk kloppen, toen ik door de bedrijfshal liep. Veel FME-leden zijn klant bij Priema. Dan ervaar je hoe nauw onze industrie met elkaar verbonden is.”

Continue efficiency verbeteringen

Het team bij Priema zet continu in op procesverbeteringen. Dankzij de inzet van handlingrobots bij de hydraulische persen bereiken ze sinds 2016 een hogere efficiency. “Hierdoor kunnen wij kosten besparen bij seriematig werken in hoge volumes, aldus Rindert. “Bovendien zetten we in op verdere digitalisering om onze productiviteit te bevorderen.”

Hogere efficiency dankzij handlingrobots

Onze locatie in Hoevelaken heeft sinds 2016 drie hydraulische persen voorzien van handlingrobots. Een mooie ontwikkeling op deze locaties, want daardoor kunnen wij kosten besparen bij seriematig werk in hoge volumes.

Met tafelafmetingen tot 2500 mm kan Priema voor klanten grotere gereedschappen met meerdere volgbewerkingen op de hydraulische persen plaatsen. Onder hoge hydraulische druk worden materialen, van 3 mm tot 10 mm, in de gewenste vorm geperst. Indien meerdere aaneensluitende bewerkingen noodzakelijk zijn over meerdere hydraulische persen heeft Priema de mogelijkheid om de handelingen gerobotiseerd uit te voeren in Hoevelaken.

In totaal heeft Priema 24 hydraulische persen variërend in capaciteit van 25 ton tot 600 ton staan. Deze persen zijn verdeeld over onze drie productielocaties. Op onze locatie in Hoevelaken zijn een aantal persen voorzien van handlingrobots.

Het volgende filmpje laat de robots in werking zien:

Wilt u meer informatie opvragen?
Neem direct contact met ons op:

14 + 3 =